Nieuwe patiënt? U bent van harte welkom. Schrijf u hier in.

Mondhygiëniste Marieke Kwast terug bij TOED tandartsen

Terug van weggeweest:

Voor sommigen een nieuw gezicht in onze tandartsenpraktijk in Alkmaar en voor anderen een bekend gezicht. Mondhygiëniste Marieke Kwast is weer terug bij de TOED familie en pakt haar werkzaamheden bij onze praktijk in Alkmaar weer op.

marieke-kwast-mondhygieniste-alkmaar-heiloo
Marieke Kwast, mondhygiëniste Alkmaar-Heiloo

Ze maakte een uitstapje bij een tandartsenpraktijk in Heiloo, maar wij en onze patiënten zijn blij dat ze haar werk bij ons weer oppakt.

Marieke Kwast stelt zichzelf hieronder graag even voor:


Iets over mezelf schrijven is zeg maar niet zo mijn ding, ik ben meer van het directe contact.
Ik ben Marieke Kwast, mondhygiëniste en woon in Heiloo met mijn vriend en 2 zoontjes van 7 en 9 jaar. Ik ben in 1997 afgestudeerd als mondhygiëniste in Amsterdam/ACTA. Na mijn afstuderen heb ik langere tijd gewerkt in een implantologie praktijk in Amsterdam. Daardoor heb ik grote affiniteit met de implantologie en het ingewikkeldere kroon- en brugwerk.

Verder vind ik het fijn om te werken met patiënten die angst hebben voor de tandarts of mondhygiënist. Samen werken naar een behandeling zonder stress en angst. En dat kan een heel proces zijn. Om een gezonde mond te krijgen is soms best veel inspanning en moed nodig. Het gaat met ups en downs.

Ik vind het leuk om mensen te motiveren en aan te sporen meer aandacht te besteden aan hun mondgezondheid. Duidelijk maken waarom dit zo belangrijk is. En voor iedereen loopt dat traject anders. En er zijn talloze factoren te noemen dit op dat proces van invloed kunnen zijn.


Naast mijn werk heb ik nog een grote hobby en dat is muziek. Voordat ik aan de opleiding begon deed ik een heel andere studie namelijk het Conservatorium. Mijn hoofdvak was Hobo. Ik speel al sinds 1998 in Amsterdams Symfonie Orkest Con Brio en dat is van een hoog niveau.


De overeenkomst voor mij tussen de tandheelkunde en de muziek is dat je allerlei instrumenten en collega’s nodig hebt om tot een mooi eindresultaat (gezonde mond/mooie muziek) te komen. Ik werk graag samen met mn collega’s. Net als hobo spelen is een gebitsreiniging priegelen en steeds de puntjes op de i willen zetten. En dat doe ik al 24 jaar met veel plezier.

Ik zie er naar uit weer lekker te werken in de TOED tandartsenpraktijk en alle bekende patiënten en nieuwe patiënten te ontmoeten.

Tot ziens in de praktijk!

Marieke Kwast, mondhygiëniste TOED Alkmaar

Meer weten over een gezonde mond? Kijk ook eens op de website www.allesoverhetgebit.nl

Wilt u een afspraak maken bij mondhygiëniste Marieke Kwast? Neem dan contact met ons op via e-mail of ons aanmeldformulier.