Onze mondhygiënisten binnen TOED Alkmaar.

Onze mondhygiënisten richten zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Ook de curatieve zorg is een van de taken: het genezen van tandvlees aandoeningen.

Binnen TOED Alkmaar werken de mondhygiënisten in opdracht van de daar aanwezige tandartsen. Patiënten van buiten de TOED kunnen óók rechtstreeks een afspraak bij onze mondhygiënisten maken.

Je mond is heel belangrijk, een frisse adem en schone tanden maken een mond aantrekkelijk en houden je lichaam gezond. Het is heerlijk om vrij uit te kunnen lachen en alles zonder problemen te kunnen eten.

Veel tandheelkundige problemen ontstaan door langdurige aanwezigheid van tandplak. Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade aan je gebit. De mondhygiënist of preventie-assistent kan in veel gevallen in goed overleg met de tandarts, helpen uw probleem aan te pakken en op te lossen.

Voordeel van de TOED: Al uw gegevens over uw gezondheid en foto’s zijn opgeslagen in ons computer systeem, toegankelijk voor onze tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten. Bij gecompliceerde behandelingen vindt er altijd overleg plaats tussen tandarts en mondhygiënist. Zo nodig worden de daaraan verbonden kosten begroot en met u besproken.

Patiënten die niet ingeschreven staan bij TOED Alkmaar kunnen óók van de behandelingen van onze mondhygiënisten gebruik maken. De bevindingen worden na iedere behandeling gerapporteerd aan de eigen tandarts.